Hemma hos pappa. Har har han precis fått en tv och en fotbollsresa och i paketet väntar en klocka från Thomas Sabo. 
 
På Kippers källare. Min och Katrins förrätt; pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré och stekt grönkål. Himmelskt gott. 
 
Alla andras förrätt; ruggigt god toast skagen! 
 
Efterrätt nummer ett; någon chokladkaka med körsbärsglass om jag inte minns fel. Mumma! 
 
Var ungefär här jag upptäckte att det blir väldigt fina bilder om man låter någon lysa med lampan på iPhonen och samtidigt fotar med systemkameran.
 
Är ju inget större fan av bilder med blixt men detta blev väldigt fint tycker jag! 
 
Så efterrätt nummer två; creme brùle, päronsorbet, päron och kex.
 
Här var lite bilder från i lördags (mest i matväg) från systemkameran. Får se om jag delar med mig av dem som togs med telefonen också eller om de får stanna där, i telefonen. Lyckades inte fånga någon bild på varmrätten (vilket i och för sig kan vara ett gott tecken på att vi hade det så trevligt att jag glömde det...) men då åt jag i alla fall oxfilé, medium-rare, som det ska vara! Och jag lever fortfarande på lördagskvällen, ni vet sådana stunder som man "kan leva länge på". 
Bild på mig och pappa från igår.
 
Idag fyller min älskade pappa 60 år och igår hade vi en riktigt trevlig kväll tillsammans med massa fina människor! Det var jag, pappa, min syster, David, farmor och familjen Nilsson. Vi började hemma hos pappa med fördrink, bubbel och paketöppning. Av mig, syrran och David fick pappa ett kort där det stod:
 
"Grattis på 60-års dagen vår fina pappa och svärfar, nu börjar du bli en gammal karl.
 
Så vi säger hipp hipp hurra, för imorgon är det din stora dag! 
 
Nu kanske du undrar om ett kort är allt du ska få, men självklart är det inte så.
 
Du får gå in på toaletten i Katrins necessär, kanske hittar du något där...

Grattis från Therese, Katrin och David"

När han kollade i necessären var där en lapp där det stod "Din 60-års present finns inte här, men gå och titta i tredje garderoben i hallen så finns den kanske där".

Väl i garderoben låg där ytterligare en lapp med texten "Här var ditt paket inte nej, men gå ut på balkongen så kanske du närmar dig".

Och på balkongen fanns den sista lappen med följande meddelande "Okej pappa, nu börjar det bli hett! Gå in på Katrins rum så ska du få se något fett".

Och inne på Katrins rum stod inget mindre än en ny tv! Så nu kan änyligen betongklumpen åka ut, haha! En väldigt glad pappa skulle snart bli ännu gladare då familjen Nilsson började läsa sitt finurliga rim som slutade med innebörden av att pappa ska få följa med Jonas och Anton på en fotbollsresa till München!! Och inte nog med det så fick han en paket till med en klocka från Thomas Sabo. Han var verkligen så rörd. Så fint att se. 

Klockan blev snabbt tio i sju och vi tog en taxi till Kippers där farmors 60-års present till pappa väntade, nämligen en middag för oss alla med väldigt god mat och dryck. Men mer om det i ett inlägg imorgon. Och än en gång, grattis pappa och tack för en fantastisk kväll.

Bilder från fredagen hos Amanda.
 
I fredags efter jobbet körde jag först en runda hem till pappa och mös med min syster som var hemma på besök denna helg. Sedan körde jag hem till David som i sin tur skjutsade mig tillbaka till stan eftersom han skulle ha bilen. I stan mötte jag upp Amanda och vi gick och handlade innan vi gick hem till henne och lagade mat och hade fredagsmys.
 
Till förrätt brev det en variant på toast skagen med tekaka, skagenröra, citron och sparris och till varmrätt brev det varmrökt lax med smak av chili och lime och till den åt vi kokt potatis, örstsås och stekt sparris. Så gott alltihop! Och till det hela drack vi mousserande i form av PRIVAT. När vi var proppmätta intog vi soffan för mer snack och bubbel. Tack för bästa fredagsmyset min finaste vän!